Catharinakerk in Doetinchem
Home Bestuur Verhuur

Activiteiten

Boekenmarkt Nieuws Publicaties
Concerten
Exposities

Er vinden in de Catharinakerk en Driekoningenkapel wekelijks vele activiteiten plaats. Vele daarvan zijn voor besloten groepen. Sommige activiteiten zijn voor ieder die belangstelling heeft. Een overzicht van de activiteiten, deze maand en de komende maanden, vindt u op de pagina Reserveringen

VIVA VIVALDI

2 december, Catharinakerk Doetinchem, 17.00 uur.

Een heerlijk avondje Vivaldi, met naast het prachtige GLORIA-koorstuk RV589 een paar van zijn meest sprankelende, maar ook diep ontroerende, religieuze werken. Met Johannette Zomer (sopraan), Elske te Lindert (sopraan en orgel), Marian Dragt, (mezzosopraan), het Tulipa Consort en het Zomer Academie Zutphen Projectkoor o.l.v. Dirkjan Horringa.

Het Tulipaconsort bestaat uit de violisten Elisabeth Ingenhousz, Joseph Tan, Marc Cooper, altviolist Yoshiko Morita, cellist Robert Smith en contrabassist Maggie Urquhart, Verder speelt Michiel Niesssen op theorbe (continuo-instrument uit de luitfamilie) en mandoline. Annelies Schraa speelt blokfluit en Nienke van der Meulen blokfluit en hobo.

Het Zomer Academie Zutphen projectkoor is een select gezelschap van de betere amateurzangers uit het hele land, die met heel veel plezier een paar keer per jaar samen komen om in de diverse projecten van de Zomer Academie mee te zingen. Dirkjan Horringa is deze keer de koorleider en alles zal door Johannettes eigen ensemble, het Tulipa Consort, begeleid worden.

Vivaldi's muziek was vernieuwend. Zijn composities waren helder, met harmonische contrasten. Vaak slaagde hij erin prachtige, nieuwe melodieën en thema's te bedenken. Het vrolijke karakter van zijn muziek weerspiegelt zijn plezier in het componeren en is een belangrijke reden voor de enorme populariteit van zijn werken.

Soms zal u de adem worden benomen door de schoonheid en diepe emotie die de Rode Priester van Venetië in zijn muziek legde. Vanwege zijn rode haar en zijn priesterwijding had Antonio Vivaldi de bijnaam ‘de rode priester van Venetië’. In verband met zijn gezondheid en omdat hij als priester geen opera’s mocht componeren, kon hij de mis niet meer opdragen en werd hij violist en muziekleraar in het meisjesweeshuis. En een van de invloedrijkste componisten van Europa!

Programma:
- Sinfonia in D groot, RV 125
- aria ‘Ascende laeta’ (introduzione), RV 635
- uit ‘Juditha Triumphans’, RV 644: de aria’s ‘Vivat in pace’ en ‘Transit aetas’
- Concerto in F groot, RV 442
- ‘O qui coeli teraeque serenitas’, RV 631
Pauze
- uit ‘Juditha Triumphans’, RV 644: Vagaus’ aria ‘Umbrae carae’
- Sinfonia ’Al Santo Sepolcro’, RV 169
- ‘Gloria’ RV 589

Kaartverkoop: www.klassiekemuziek.nl of op 2 december vanaf 16.15 in de kerkzaal. Entree € 17,50

Impressie: Youtube1 . Youtube2 . Youtube3 . Youtube4 . Youtube5


Johanette Zomer

Johannette Zomer (foto Donald Bentvelzen)
Tulipa Consort

Tulipa Consort